Om foreningen
Netku er en uafhængig, landsdækkende patientforening, der arbejder for let, problemløs og gratis konventionel kræftbehandling i udlandet.
Vi arbejder for
Vi arbejder for, at der ikke sker en vilkårlig forskelsbehandling eller ubegrundede hindringer for patienters ønske om at blive behandlet i udlandet.
Den enkelte patients økonomi og viden må ikke være afgørende for muligheden for at blive behandlet i udlandet. For at hjælpe patienter, der søger behandling i udlandet arbejder vi for, at der skabes et samarbejde mellem sundhedsmyndigheder og det sundhedsfaglige personale i Danmark og i udlandet, således at udveksling af elektroniske patientjournaler og adgang til oplysninger om behandlingsmuligheder og sundhedspersonale i udlandet lettes.
Foreningens formål
- At hjælpe andre i samme situation
- At informere generelt om behandlingsmuligheder i udlandet
- At skabe kontakt mellem tidligere, nuværende og nye patienter og deres pårørende
- At arbejde for, at behandling i udlandet som udgangspunkt ikke kræver forhåndsgodkendelse,
- At arbejde for at få behandling, transport og ophold betalt direkte af de danske myndigheder
- At påvirke og informere politikere, læger, myndigheder og offentligheden om, at danske patienter bør have mulighed for at blive behandlet i udlandet - uanset deres økonomiske situation
- At fremme samarbejdet mellem danske og udenlandske læger og sundhedsmyndigheder om danske patienters behandling i udlandet
Vedtægter
Foreningens navn er: ”Patientforeningen – Netværk for Kræftbehandling i Udlandet – NETKU”.
Foreningens adresse er hos formand, næstformand eller sekretær.
Foreningen er uafhængig og landsdækkende.
Foreningen er for danske kræftpatienter, der søger til udlandet, overvejer det eller tidligere har gjort det for at blive helbredt for deres kræftsygdom, livsforlænget eller for at få en tålelig livskvalitet. Og deres pårørende.
Foreningen fokuserer på konventionel kræftbehandling.
Foreningen vil arbejde for, at det i fremtiden bliver let, problemløst og gratis at blive behandlet for sin kræftsygdom i udlandet.
Foreningen vil arbejde for, at der ikke må være tale om vilkårlig forskelsbehandling eller ubegrundede hindringer for patienters ønske om at blive behandlet i udlandet.
Foreningen vil arbejde for, at den enkelte patients økonomi, viden og sprogkundskaber må ikke være afgørende for muligheden for at blive behandlet i udlandet.
Foreningen vil også – til gavn for de patienter, der søger behandling i udlandet – arbejde for, at der skabes et samarbejde mellem sundhedsmyndigheder og det sundhedsfaglige personale i Danmark og i udlandet, således at udveksling af elektroniske patientjournaler og adgang til oplysninger om behandlingsmuligheder og sundhedspersonale i udlandet lettes.
- At hjælpe andre i samme situation
- At informere generelt om behandlingsmuligheder i udlandet
- At skabe kontakt mellem tidligere, nuværende og nye patienter og deres pårørende
- At arbejde for, at behandling i udlandet som udgangspunkt ikke kræver forhåndsgodkendelse, at udgifter til behandling betales direkte af de danske myndigheder, og at omkostninger til transport og ophold refunderes
- At påvirke og informere politikere, læger, myndigheder og offentligheden om, at danske patienter bør have mulighed for at blive behandlet i udlandet, uanset deres økonomiske situation
- At fremme samarbejdet mellem danske og udenlandske læger om danske patienters behandling i udlandet
- At fremme samarbejdet mellem danske og udenlandske sundhedsmyndigheder om danske patienters behandling i udlandet
Som medlemmer i foreningen optages personer, der aktuelt, potentielt eller tidligere har søgt kræftbehandling i udlandet, deres pårørende samt andre interesserede personer eller organisationer, der kan tilslutte sig foreningens vision, mål og værdier og formål, jf. § 2 og 3.
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed og fastsætter foreningens vedtægter.
Den ordinære generalforsamling, som indkaldes med 3 ugers varsel, afholdes én gang om året senest med udgangen af 2. kvartal. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen.
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal som minimum indeholde:
- Valg af dirigent og referent
- Formandens beretning – godkendelse heraf
- Fremlæggelse af regnskab – godkendelse heraf
- Behandling af indkomne forslag
- Fremlæggelse af budget og planlagte aktiviteter
- Valg til bestyrelse
- Valg af revisorer
- Eventuelt
På generalforsamlingen har alle fremmødte én stemme hver.
Alle beslutninger på generalforsamlingen vedtages med simpelt stemmeflertal, jf. dog § 9 og 10.
Valgbare til bestyrelsen og som interne revisorer er alle medlemmer, der er mødt frem på generalforsamlingen eller har ladet sig repræsentere ved fuldmagt.
Dirigenten kan afgøre afstemningsformen.
Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes, når bestyrelsen finder det nødvendigt eller efter skriftlig anmodning herom fra mindst 1/3 af de stemmeberettigede.
Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med samme varsel og gennemføres under tilsvarende bestemmelser som ved den ordinære generalforsamling.
Foreningen ledes af en generalforsamlingsvalgt bestyrelse på 5-8 personer. Til bestyrelsen kan yderligere vælges op til 2 suppleanter.
Bestyrelsen konstituerer sig selv og fastlægger selv fordelingen af opgaver imellem sig.
Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden.
Bestyrelsesmøder afholdes efter behov.
Bestyrelsens beslutninger afgøres ved stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens eller ved dennes forfald næstformandens stemme afgørende.
Bestyrelsen kan beslutte at udvide bestyrelsesmøderne med frivillige, arbejdsgruppemedlemmer og repræsentanter for lokale netværk eller lokalforeninger, som arbejder for foreningens vision, mål og værdier og formål, Jf. § 2 og 3.
Bestyrelsen skal arbejde for at søge formålene opfyldt gennem afholdelse af regelmæssige og gratis informationsmøder gennem henvendelser til politikere, læger og de sundhedsfaglige myndigheder i Danmark og EU, gennem deltagelse i den offentlige debat og gennem deltagelse i møder og konferencer i Danmark og EU for at bidrage til at fremme patientmobilitet og -involvering , samarbejdet mellem sundhedsmyndigheder og det sundhedsfaglige samarbejde over grænserne.
Bestyrelsen indkalder til den årlige generalforsamling, hvor foreningens formål og virke er til debat. Der orienteres om det forløbne års arbejde og lægges strategier for det kommende år.
Såfremt det skulle blive aktuelt forelægger bestyrelsen forslag til kontingent til vedtagelse på generalforsamlingen.
Indkaldelse med dagsorden samt efterfølgende regnskab for det forløbne år og referat af generalforsamlingen lægges ind på foreningens hjemmeside.
Regnskabsåret følger kalenderåret. Regnskabet føres af bestyrelsens kasserer.
Foreningens midler skal i størst muligt omfang være anbragt på bankkonto.
Regnskabet revideres af to interne revisorer, eller lønnet registreret eller en ekstern ulønnet revisor eller statsautoriseret revisor i prioriteret rækkefølge.
Foreningen tegnes af formanden - eller næstformanden i forening med et bestyrelsesmedlem.
For foreningens forpligtelser hæfter foreningen med sin formue. De enkelte medlemmer hæfter ikke personligt for foreningens forpligtelser.
Ændring af vedtægterne kan vedtages på enhver generalforsamling.
Ændringsforslag tilsendes formanden senest den 1. april til behandling på den kommende generalforsamling.
Vedtægtsændringer kræver, at mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede stemmer herfor.
Opløsning af foreningen kan kun ske ved to på hinanden følgende generalforsamlinger, hvor mindst ¾ af de fremmødte stemmeberettigede stemmer herfor. Ved opløsning af foreningen skal foreningens midler overgå til Kræftens Bekæmpelse.
Således vedtaget på generalforsamlingen den 18. maj 2015.
Samarbejdspartnere
FONDATION JUCHUM
JUCHUM har doneret kr. 100.000 til vores forening til rejselegater i portioner af maksimalt 10.000 kr. for personer, der modtager behandling i udlandet.